Hoe poets je je paard of pony?

Stap 1: De rosborstel De rosborstel gebruik je in een stevige, ronddraaiende beweging, om het diepere vuil en/of losse haren weg te rossen. Ook kun je met de rosborstel je paard lekker masseren en helpen als het ergens jeuk heeft. De rosborstel gebruik je niet op de benen van je paard en op het hoofd alleen het voorhoofd, verder niet.

Stap 2: De harde borstel De harde borstel gebruik je om het overgebleven vuil en stof van de vacht af te borstelen, deze gebruik je in een stevige, aaiende beweging met de haren mee. Met de harde borstel kun je ook manen borstelen en vrij maken van stro, maar niet voor de staart. De harde borstel gebruik je niet op het hoofd en de benen.

Stap 3: De zachte borstel Met de zachte borstel haal je het laatste beetje stof van de vacht, je kunt je paard met deze borstel heel mooi laten glimmen. Met de zachte borstel maak je ook het hoofd en de benen van je paard voorzichtig schoon.

Stap 4: De hoevenkrabber Met de hoevenkrabber krab je de hoeven van je paard uit. Ga altijd met je rug richting het hoofd van je paard staan en ga er nooit bij zitten. Altijd heel voorzichtig zijn met de straal (V-vormig en zacht kussen onder de hoef).